Очень рады,что Вы к нам заглянули !

! Сегодня

понедельник, 18 ноября 2019 г.

В Красноріченській ОТГ відбувся круглий стіл із представниками громадськості

                В межах проекту «Налагодження взаємодії влади та громади Красноріченської селищної ОТГ з використанням інструментів антикорупційного моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування», який реалізує ГО «Моя Новопсковшина», Програми ООН із відновлення та розбудови миру, відбувся круглий стіл з представниками громадськості та працівниками комунальних установ Красноріченської ОТГ, головною темою якого було обговорення можливості участі громадськості у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ, використання інструментів контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування в контексті застосування ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

             Чому важливе розуміння, як у законній спосіб здійснювати контроль за діяльністю та впливати на прийняття рішень органами місцевого самоврядування? Не володіючи інформацією та належними знаннями щодо її отримання, часто спілкування між громадськістю та представниками органів місцевого самоврядування переходять межу коректності та замикаються на коло протистояння особистостей. Такі дії не ведуть до вирішення проблем та не допомагають здійснювати контроль за діяльністю місцевої влади, а навпаки спонукають до більшого закриття та непорозуміння. Тут важливе відповідальне ставлення обох сторін, які задіяні у процесі. Органи місцевого самоврядування до своїх обов’язків мають вміння чітко та своєчасно надавати інформацію. Представники громадськості мають отримувати та використовувати інформацію для досягнення своїх цілей. Але і формування цілей для громадськості є не менш відповідальним завданням. Цілі мають бути направлені на вирішення окремих проблем в громаді, які не замикаються на боротьбі із представниками органів місцевого самоврядування, а впливають на системні зміни в їх роботі, після досягнення яких має залишитися механізм, який буде працювати незалежно від того, хто наступний прийде до влади в громаді.

          В цих стосунках арбітром і має виступати ЗУ «Про доступ до публічної інформації», який робить прозору роботу органів місцевого самоврядування та надає можливості громадянам контролювати та впливати на прийняття рішень представниками місцевої влади.
          На круглому столі було досягнуто домовленостей між Молодіжною радою Красноріченської ОТГ та ГО «Красноріченська ініціатива» про співпрацю за проектом. Проведення спільних обговорень щодо прийняття органами місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ положень внутрішнього регулювання ЗУ «Про доступ до публічної інформації» та роботи офіційного сайту Красноріченської ОТГ. Які мають стати основою для демократичного спілкування та вирішення нагальних проблем.

Статтю розміщено за підтримки та з дозволу сайту "Моя Слобожанщина"

Архив