Очень рады,что Вы к нам заглянули !

! Сегодня

воскресенье, 1 сентября 2019 г.

Красноріченська ОТГ. Участь громадськості, як запорука успіху


           30.08.2019 року в Красноріченській ОТГ відбулася перша робоча зустріч в рамках проекту «Налагодження взаємодії влади та громади Красноріченської селищної ОТГ з використанням інструментів антикорупційного моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування», який реалізує ГО «Моя Новопсковщина» в рамках компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» програми ООН із відновлення та розбудови миру.

           Головною метою проекту є проведення антикорупційного моніторингу з метою налагодження виконання принципів прозорості та запобігання виникненню потенційних корупційних ризиків в діяльності органів місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ щодо виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

           В ході аналізу офіційного сайту Красноріченської ОТГ ГО «Моя Новопсковшина» виявила ряд проблем щодо питання внутрішнього врегулювання виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Робота за цим напрямком створює законні умови та інструменти для громадськості щодо контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування. Важливо не просто бажати контролювати місцеву владу, а робити це в рамках діючого законодавства, чітко формулювати свій запит та розуміти, кому ставити свої питання.

         “Ми дуже часто стикаємось із запитами на отримання публічної інформації. Частина з них написана не за формою, частина вимагає пошуку та надання великих обсягів інформації, але ж ми намагаємось своєчасно реагувати на всі запити та вчасно надавати відповіді на них. Звісно, в цьому процесі виникають певні непорозуміння, які треба врегульовувати”, – зазначив на робочій зустрічі голова Красноріченської ОТГ Жувако Віталій Миколайович.



          “Однією з наших цілей є залучення місцевих мешканців до внутрішніх процесів ставлення та розбудови нашої ще доволі молодої громади, тому створення прозорих механізмів діяльності органів місцевого самоврядування Краснріченської ОТГ є одним з першочергових завдань”, – підкреслив голова Красноріченської ОТГ.


         В процесі робочої зустрічі було визначено основні напрямки роботи за проектом, узгоджені строки реалізації запланованих цілей також досягнуто домовленість про створення робочої групи завданням якої є:
  1. Розробка внутрішнього положення яке має врегулювати питання щодо виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації».
  2. Розробка положення щодо роботи офіційного сайту Красноріченської ОТГ.
  3. Винесення проектів положень на розгляд та затвердження органами місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ.

         Небайдужість громадськості, участь у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування, контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування з використанням законних інструментів з боку мешканців громади є невід’ємною частиною успішного розвитку кожної громади. Одним з таких інструментів є ЗУ «Про доступ до публічної інформації», правильне використання якого сприяє розвитку демократичних принципів у вирішенні нагальних проблем.


Статтю розміщено за підтримки та з дозволу сайту "Моя Слобожанщина"


Архив