Очень рады,что Вы к нам заглянули !

! Сегодня

четверг, 21 ноября 2019 г.

Красноріченська ОТГ прагне до відкритості у своєї роботі

            Настав час підводити підсумки реалізації проєкту «Налагодження взаємодії влади та громади Красноріченської селищної ОТГ з використанням інструментів антикорупційного моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування», який реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

            В межах проєкту ставилися доволі амбітні цілі з покращення стану виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації» органами місцевого самоврядування Красноріченської об’єднаної територіальної громади. Протягом двох з половиною місяців проведено 7 зустрічей з громадськістю та органами місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ. На яких пройдено шлях від створення та обговорення рекомендацій щодо покращення стану виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації», зменшення виникнення потенційних корупційних ризиків в діяльності органу місцевого самоврядування, можливостей залучення громадян до прийняття рішень органами місцевого самоврядування. До затвердження цих рекомендацій (положень) на черговій сесії Красноріченської селищної ради з подальшою імплементацією у діяльність органу місцевого самоврядування Красноріченської ОТГ.


            Налагоджена тісна взаємодія з місцевими громадськими організаціями, які вже сьогодні почали користуватися новими можливостями співпраці з органами місцевого самоврядування. Так, наприклад, ГО «Красноріченська ініціатива», посилаючись на прийняті положення, ініціювала створення рубрик на сайті Красноріченської селищної ради «Гаряча лінія» та «Публічні консультації». Дані ініціативи було підтримано головою селищної ради і за його розпорядженням на сайті громади буде створено відповідні розділи.
            Внесено зміни щодо роботи офіційного сайту Красноріченської селищної ради, де в розділі «Доступ до публічної інформації» можна легко знайти затвердженні положення «Про Порядок організації доступу до публічної інформації, що знаходиться у володінні Красноріченської селищної ради та її виконавчого комітету», «Положення про офіційний Веб-сайт Красноріченської селищної ради», зразок заяви на отримання інформації і строки отримання відповіді https://krasnorichenska-gromada.gov.ua/dostup-do-publichnoi-informacii-11-39-08-28-10-2019/
           Важливим елементом реалізації проєкту є інформування населення щодо можливостей здійснювати ефективний контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування, участь мешканців громади у прийнятті рішень. З цією метою ГО «Моя Новопсковщина» розробила рекомендації, які безкоштовно розповсюджуються на території Красноріченської ОТГ за допомогою наших партнерів, місцевих громадських організації та органу місцевого самоврядування. Ознайомитися або отримати рекомендації ви можете в публічних містах Красноріченської громади: в селищній раді, в ресурсному центрі, в бібліотеці.
          Одна з ключових ролей у проєкті покладалася на органи місцевого самоврядування Красноріченської селищної ради. Їх прагнення до відкритості роботи селищної ради, впровадженню механізмів контролю з боку громадськості. Це прагнення відобразилося у створенні робочої групи в рамках проєкту, участі у розробці та обговореннях рекомендації
 (положень), затвердження положень депутатським корпусом Красноріченської селищної ради. Красноріченська селищна рада довела, що вона не тільки прагне до відкритості своєї роботи, а й робить дієві кроки по впровадженню інструментів щодо запобігання виникнення потенційних корупційних ризиків та залучення громадян до прийняття рішень.




Ця публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення і розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Європейського Союзу. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Статтю розміщено за підтримки та з дозволу сайту "Моя Слобожанщина"

Архив