Очень рады,что Вы к нам заглянули !

! Сегодня

пятница, 31 марта 2017 г.

Реакция чиновников г.Кременная на запросы по доступу к публичной информации.

Колегам (и не только) на заметку .

Через сайт «Доступ до правды» сделал несколько запросов на доступ к публичной информации.

Реакция на запросы, которую в ответ произвели «розпорядники», была неожиданной, хотя учитывая общую ситуацию в городе Кременная Луганской области, вполне предсказуемой.


                   Под предлогом проведения «инвентаризации помещения ???» , в котором находится общественная организация, была взломана дверь в помещение ГО, вскрыт сейф, по помещению разбросаны документы, пропали вещи .Все происходило без разрешения руководителя ГО ,без его присутствия , не на основании решения суда. О происшедшем узнал через несколько дней , а сьемка производилась во время составления протокола осмотра работниками Кременского ВП ГУНП  на основании поданого мной заявления о уголовном правонарушении. Единственной, что утешает в этой ситуации, что после того как ,стало известно о факте проникновения, сначала пошел с заявлением в Кременской ВП ГУНП, а остальное увидел, когда приехал с ними на осмотр места происшествия (а пошел бы сначала в помещение ГО сам, неизвестно ,что бы было, и что бы потом постарались приписать.) Для поборников З.У. «Про захист персональних даних»-производилась сьемка помещения ГО , а лица, которые в ней находились, могли и выйти из кадра, но не пожелали. 

Итог : Кременским чиновникам «пофиг» УК и УПК Украины, ведь их «рать».

Что в этой ситуации предусматривает законодательство Украины :
Ст. 233 Кримінально Процесуального Кодексу України.
1. Ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.
2.... Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.
3. Слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов’язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.
Стаття 162. Кримінального Кодексу України :
1. Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, -
караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, -
караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Что бы было понятно – в кадре (совершенно случайно для меня) присутствуют следующие действуюшие лица – депутат Кременского городского совета седьмого созыва, директор Кременского центра социальных служб для семьи, детей и молодежи Кременской РДА, бывший руководитель отдела ведения Государственного реестра избирателей аппарата Кременской райгосадминистрации. К сожалению , в кадр не попали бывший руководитель аппарата Кременской райгосадминистрации и бывший заместитель начальника отдела культуры Кременской райгосадминистрации.

Архив